Wat is Holistische Gezondheidstherapie?

Ieder mens loopt zijn eigen pad, HGT helpt dit zo doelbewust te lopen

Gezondheidsproblemen of niet lekker in je vel zitten?
Bij problemen met gezondheid, emoties of gedrag is altijd de vraag: Hoe is dit zo gekomen? Door gif in lucht en/of voeding? Stress? Of spelen andere factoren een rol, zoals hormonale ontregeling, medicijnbelasting of een traumatische ervaring?

Door middel van een nauwkeurige HGT-meetmethode geef ik inzicht in de dieperliggende oorzaak van bestaande problemen, zowel fysiek als psychisch en stellen we samen een behandelplan op.

Holistische Gezondheidstherapie voegt geneeskundige tradities uit oost en west samen.
Zowel middelen (homeopathie, kruiden , bachbloesemremedies, vitaminen, mineralen) als behandelingen (o.a. meridiaan- en chakrawerk, Reiki, voetreflex , traumatherapie EMDR, EFT) worden ingezet om een optimaal resultaat te bereiken. Uw hele gestel wordt stap voor stap versterkt, afvalstoffen afgevoerd, en energetische en fysieke disfuncties waar mogelijk hersteld.

Ik werk met de 5 principes van natuurgeneeskunde: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Diagnose op worteloorzaken
In het consult wordt een holistische diagnose gesteld op essentiële storingen in uw gezondheid, de zogenaamde worteloorzaken van klachten. Dit zijn fysieke of energetische beschadigingen, zwaktes, verstoringen of belastingen waar u zich niet van bewust bent, maar die zijn ontstaan vanaf de geboorte. Worteloorzaken zijn onzichtbaar aanwezig, als onkruid dat ondergronds woekert.  Hieruit kan vroeg of laat ‘ineens’ een probleem ontstaan. Een darmklacht, futloosheid, depressie, burn-out, nachtmerries, hoofdpijn, maagzweer, slapeloosheid, RSI, hoge bloeddruk, menstruatiepijn, opvliegers, hooikoorts of een auto- immuunziekte.

De HGT methode verwijdert de worteloorzaken in nauwgezette volgorde met een breed scala aan toepassingen, om precies dat specifieke gebied te bereiken dat vereist is om je weer beter te gaan voelen.

HGT voor het hele gezin
De natuurlijke  aanpak van HGT is voor alle leeftijden, ook als hulp voor pasgeboren baby’s en kinderen. Mogelijke onzichtbare gevolgen van inentingen kunnen worden ondervangen met natuurlijke toepassingen voor- of achteraf.

Vanuit de holistische visie zijn ook dieren heel goed te behandelen op o.a. angst, lastig gedrag of lichamelijke aandoeningen. Naast invloeden van voedsel, werken emoties die in het gezin leven ook door op het dier. Zo worden baasje en het dier in de holistische benadering beiden geholpen.

Neem gerust contact op voor meer informatie om te kijken of HGT iets voor je  kan betekenen.