Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

“Ieder mens loopt zijn eigen levenspad. HGT helpt dit zo doelbewust mogelijk te doen.”

Wat is Holistische Gezondheidstherapie?

HGT voor alle leeftijden

Doordat Holistische Gezondheidstherapie op herstel van gezondheid werkt in de breedste zin van het woord kan een diversiteit aan klachten, zowel lichamelijk als psychisch, worden verholpen. In een uniek behandeltraject worden ontstane zwaktes versterkt en belastingen van soms jaren verwijderd door holistische diagnoses toe te passen.

 

Ieder mens is uniek wat betekent dat bij de één een klacht kan worden verholpen, terwijl het voor een andere persoon niet mogelijk is, omdat er bepaalde genetische of andere factoren zijn die dit belemmeren. Holistische Gezondheidstherapie (HGT) werkt volgens de 5 principes van natuurgeneeskunde energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Holistische Gezondheidstherapie gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Er ligt een diepere oorzaak achter alles en soms kunnen we dat aangeven.

De natuurlijke aanpak van HGT is voor alle leeftijden, ook als hulp voor pasgeboren baby’s en kinderen. Mogelijke onzichtbare gevolgen van inentingen kunnen worden ondervangen met natuurlijke toepassingen voor- of achteraf.

Door herstel van gezondheid komt er meer balans in storend gedrag, wat bijdraagt aan de rust in het gezin en goede aandacht op school. De therapie kan uitstekend hulp bieden bij leer- en sociale problemen, hypersensitiviteit en puberteitsperikelen.

Natuurgerichte principes

Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

Drainage

Ons lichaam wordt dagelijks verontreinigd met gifstoffen in psychische en stoffelijke vorm. Het is voor de gezondheid belangrijk dat deze gifstoffen goed worden afgevoerd. Gebeurt dit niet dan heeft dit invloed om ons functioneren, zowel geestelijk als fysiek (gezondheid).

Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

Prikkeloverdracht

Het zenuwgestel vormt de kern van ons functioneren, zowel psychisch als fysiek en wordt gevoed door de energie van de chakra’s en de aura. Ieder consult wordt gewerkt op versterking van het zenuwgestel.

Voeding

We weten allemaal dat ons lichaam goede voedingsstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het kan zijn dat de voeding die u eet gezond is, maar dat dit voor uw lichaam een bepaalde reactie geeft.*

 

Energie

In ieder consult werk ik stimulerend en harmoniserend op de doorstroming en versterking van de aura, chakra’s en meridianen en de daar aan verbonden fysieke functies.

Bij een tekort aan energie in ons energetisch systeem krijgt het zenuwstelsel onvoldoende voeding, waardoor het de organen en weefsels niet goed aan kan sturen met als gevolg dat er klachten ontstaan.

Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

Psyche

Psyche en lichaam zien we als één geheel. Elke worteloorzaak van een klacht kent een psychische oorzaak. Het is dus belangrijk om ook te kijken naar de emoties en gedragspatronen van de mens omdat deze het herstel van gezondheid kunnen belemmeren. Samen kunnen we kijken hoe dit op een goede manier kan worden doorbroken.

Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

*Voeding

Als het om voeding gaat kijken we naar
– fysiek voedsel: dranken en supplementen
– chemisch voedsel : chemicaliën in voeding, water, verzorgingsproducten, medicijnen etc.
– energetisch voedsel: emotionele sfeer of psychische belasting thuis, op het werk, vrienden etc.
Maar ook wordt gekeken naar elektrische straling, water- en aardstralen en entiteiten in huis of aura.