Over Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis

In 1978 mijn werkzame leven begonnen in het bedrijfsleven, waarbij de verbinding met de mens altijd een centrale rol heeft gespeeld. Vanuit de interesse in de mens heb ik cursussen en opleidingen gevolgd in: astrologie, numerologie, de Tzolkin, Basistekenen bij Stg. Elisabeth Kübler Ross (rouwverwerking), Mandala tekenen, de Helende Reis van Brandon Bays, voetreflexologie en hartcoherentie. Daarnaast gecertificeerd in Reiki I en II, Intuïtieve massage en ontwikkeling, NLP Practitioner, Holistische Hypnose en Familieopstellingen. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik de HBO opleiding Holistisch Gezondheidstherapeut en de HBO opleiding medische basiskennis volgens Plato heb gedaan en nu werkzaam ben als natuurgeneeskundig therapeut.

 

Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie sinds 2011

De relatie die er bestaat tussen lichaam en geest heeft me altijd geïntrigeerd. Ons lichaam beschikt over diepgaande kennis van ons leven. Ieder mens gaat zijn eigen levenspad. Holistische Gezondheidstherapie helpt om dit pad zo eenvoudig als mogelijk te lopen. Ik vind het bijzonder dat ik mensen mag ontmoeten op hun pad om naast ze te lopen en ze te begeleiden in hun zoektocht naar een betere gezondheid en meer levensgeluk. Ieder mens gaat zijn eigen levenspad en ook al denk ik dat jouw pad een omweg is, jij maakt uiteindelijk de keuze hoe je reis verloopt.
Mijn grote droom is dat het in de toekomst een vanzelfsprekendheid zal zijn dat de holistische benadering, waar nodig, samen kan gaan met de reguliere gezondheidszorg.

“Neem mijn weg niet weg van onder mijn voeten, ook niet als mijn weg volgens jouw weg een omweg lijkt te zijn.”

Holistisch Therapeut Saskia Rijnvis