holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Hooikoorts

Hooikoorts in Nederland

Vijftien tot twintig procent van de Nederlanders heeft last van pollenallergie.
Als de zon lekker begint te schijnen kan hooikoorts de kop op steken. Hooikoorts kan je kwaliteit van leven behoorlijk beïnvloeden.

 

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je lichaam op stuifmeel van sommige grassen, planten en bomen, die in bloei staan. Stuifmeel, ook wel pollen genoemd, zweeft in de lucht en adem je vervolgens in.
In het lichaam ontstaat een allergische reactie waardoor een stof wordt aangemaakt, histamine genaamd. Histamine zorgt ervoor dat hooikoortsklachten optreden. Bij een aanval van hooikoorts rakende slijmvliezen geïrriteerd, met name de slijmvliezen in je neus- en keelholte en bij je ogen. De overgevoeiligheid voor het stuifmeel ontstaat doordat het afweermechanisme van je lichaam in de war is.

 

Waarom werkt het reguliere traject niet altijd?

Binnen het reguliere traject wordt vaak alleen gewerkt aan de symptomen, dus om de hooikoorts te bestrijden door middel van het inzetten van middelen zoals antihistaminica. Maar er is een oorzaak voor de hooikoorts en als holistisch therapeut zoek ik daar naar, om vervolgens stapje voor stapje te werken aan volledig herstel van het afweermechanisme van je lichaam.

Behandeling Hooikoorts door Holistisch Therapeut

Om tot herstel te komen is het dus belangrijk dat het immuunsysteem in balans komt. Hier kunnen we op werken door het inzetten van energetische behandelingen, maar ook de inzet van homeopatische middelen of zuivere complexen kan een belangrijk onderdeel om te komen tot herstel. Tenslotte werk ik holistisch en zijn lichaam en geest één.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk