holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Hoofdpijn en Migraine

Hoofdpijn is een klacht die héél veel voorkomt, bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Het komt voor in verschillende ‘soorten en maten’. Vaag, zeurend, intens, bonkend, knetterend, met steken en lichtflitsen… alles is mogelijk.

De kenmerken, klachten, oorzaken en duur van hoofdpijn verschillen per soort hoofdpijn. Ook de behandeling en of de hoofdpijn ook bij kinderen voorkomt, verschilt per soort hoofdpijn.

 

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een pijn die je aan beide kanten van je hoofd kunt voelen en soms ook bij de aanzet naar je nek. Het kan aanvoelen alsof je een strakke band om je hoofd hebt en het geeft een doffe, drukkende pijn. Spanningshoofdpijn is een zeer veel voorkomende hoofdpijn waarbij de oorzaak niet altijd duidelijk is.

 

Spanningshoofdpijn kan worden veroorzaakt door

–           stress,
–           hormoonschommelingen,
–           voeding,
–           inspanning (denk ook aan ooginspanning),
–           verkeerde houding,
–           vermoeidheid,
–           weersomstandigheden.

 

Migraine

Migraine geeft aanvallen van hevige hoofdpijn. De aanvallen hebben een duidelijk begin en einde. De duur en hevigheid verschilt per persoon en zelfs per aanval. De pijn is intens kloppend en bonzend en zit in de meeste gevallen aan één kant van het hoofd. Sommige mensen hebben tijdens een migraine aanval pijn aan beide zijden van hun hoofd. De plaats waar de pijn het meest heftig is verschilt. Dit kan zijn in de nek, achter de ogen of bij de slapen. Ook kan de pijn tijdens een migraine aanval van locatie veranderen.

 

Ongeveer 20% van de mensen die last heeft van migraineaanvallen voelt dit al enige tijd van tevoren aankomen. De voortekenen in deze fase kunnen per persoon verschillen. Vaak is het zo dat je zelf wel steeds te maken hebt met dezelfde waarschuwingssignalen. Deze fase kan enkele dagen tot enkele uren voor de migraineaanval beginnen.

 

Enkele dagen van te voren kun je last krijgen van een neusverkoudheid of juist een loopneus, u kunt vocht vasthouden (weinig plassen), veel speeksel aanmaken, prikkelbaar zijn of veel last van stemmingswisselingen hebben. Ook diarree en overgeven horen bij deze kenmerken. Enkele uren van te voren kunt u overgevoelig worden voor licht- en/of geluidprikkels, je kunt opeens een hevig hongergevoel krijgen, het erg koud hebben, zich heel fit voelen of juist erg veel behoefte hebben aan rust.

 

Vlak voor de aanval echt begint kun je enorm veel gaan gapen, last krijgen van rode ogen en wazig zien (vlekken voor uw ogen meestal aan één oog), erg bleek zien en je extreem vermoeid voelen.

 

Waarom helpt het reguliere behandelingen niet altijd?

Binnen het reguliere traject wordt vaak alleen gewerkt aan de symptomen, dus om de hoofdpijn te bestrijden. Maar er is een oorzaak voor de hoofdpijn en dat is waar je wat aan moet doen.

 

Medicatie

De huisarts zal je bij een aanval migraine tabletten voorschrijven, die de pijn zullen verlichten.

 

Het gebruik van medicatie is bij een aanval vaak een ‘must’. Belangrijk is om te kijken waar de oorzaak ligt en daar op te gaan werken. Is er een patroon te herkennen in de frequentie van de aanvallen? Het bijhouden van een dagboek kan duidelijkheid hierin geven.

 

Wat kan een holistische benadering voor je betekenen?

Als je bij mij op consult komt om naar een oplossing te zoeken zal ik kijken waar de oorzaak van de klacht ligt. Holistische therapie kan zeer uiteenlopend zijn, het verschilt per individu.

 

Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij de wisselwerking van geest en lichaam èn de balans daartussen, wordt gereguleerd.  Het zal een positieve uitwerking hebben op je klachten en je geest.

Neem contact op met Holistisch Therapeut

Per individu kan ik op een andere behandelingsmethode uitkomen, aangezien ieder individu verschillend is. Het kan zijn op dit moment het voor jou het sterkst werkt als ik je meerdere healingen geef, of misschien kom ik uit op een homeopathisch middel wat een bepaald proces bij je op gang kan brengen, waardoor er energetische verstoringen worden verholpen. Maar ook kun je denken aan EMDR , systeemopstelling, het werken met klanken of kleuren.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk