holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Hoofdpijn bij Kinderen

Ook kinderen kunnen last hebben van hoofdpijn

Als je weet door welke omstandigheid je kind hoofdpijn krijgt, kun je proberen deze situaties en/of omgeving te vermijden (bijvoorbeeld rokerige ruimtes, stressvolle omstandigheden). Een goede lichaamshouding, voldoende slaap en de slaaphouding zijn belangrijk voor je kind. Een fysiotherapeut en/of oefentherapeut kan ondersteunend zijn om je kind een goede houding aan te leren. Het belangrijkste wat je zelf kunt doen is je kind niet te lang in dezelfde houding te laten zitten (bijvoorbeeld achter de computer of bij het televisie kijken).

 

Een gezonde leefstijl, geen of weinig suikers, gevarieerd eetpatroon zonder teveel vetten, kan bijdragen aan een onbezorgde ontwikkeling van je kind.

 

Soms wordt de hoofdpijn veroorzaakt door een ervaring uit het verleden. Je kind kan door een ervaring die hij/zij voor of na zijn/haar geboorte heeft meegemaakt worden getriggerd bij bepaalde situaties, waardoor spanning ontstaat.

 

Wat kan een holistische benadering voor een kind betekenen?

Kinderen staan nog heel dicht bij zichzelf. Vanaf het 7e levensjaar gaat dit veranderen en gaan ze zich meer richten op de wereld om zich heen. Dit betekent dat ze heel dicht staan bij een holistische levenshouding. Ze reageren nog puur vanuit hun intuïtie. Hierdoor is het fijn om met kinderen te werken, in de meeste gevallen reageren ze heel direct op de behandeling en holistische therapie.

Neem contact op met Holistisch Therapeut

Als kinderen op consult komen dan werk ik het liefst 1:1 met ze. Uiteraard is het fijn als de moeder of vader bij de intake aanwezig is. Gedurende het traject is er uiteraard steeds terugkoppeling vice-versa. Ik wil natuurlijk ook graag van de ouder(s) weten hoe het kind thuis en op school functioneert tijdens het traject en of er nog elementen zijn die verandert zijn en waar rekening mee moet worden gehouden.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk