holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Depressie

Behandeling depressie kan soms nodig zijn. Iedereen zit wel eens in een dip. Er zijn momenten dat we onszelf verdrietig voelen, bijvoorbeeld wanneer we iemand verliezen of wanneer een relatie breekt. Dit is een hele natuurlijke reactie. Na verloop van tijd verdwijnt het verdriet en maakt het weer plaats voor nieuwe gevoelens. Soms blijft de treurige stemming langer duren. Zelfs zo erg dat het je dagelijkse leven verstoort. Meestal spreken we dan van een depressie.

 

Wat is een depressie?

 

Een depressie is een lichamelijke ziekte, die in je hoofd plaats vindt. Je lichaam maakt te weinig endorfine en serotonine aan waardoor je sombere stemmingen krijgt. Het onderkennen van de klachten is belangrijk, omdat je dan effectief aan het herstel ervan kan werken.

 

Symptomen van een depressie

 

Een depressie kent enkele symptomen, die je kan herkennen. Naast dat je somber bent en weinig levenslust hebt, kan je ook

– Veel piekeren
– Prikkelbaar zijn
– Lusteloos zijn
– Moeite hebben met concentreren
– Veel vergeten
– Weinig energie hebben
– Moeite hebben met slapen
– Schuldgevoelens hebben

Dit zijn enkele symptomen. Als de depressie ernstige vormen aan gaat nemen, dan kunnen zelf gedachten aan de dood of zelfmoord voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je altijd hulp zoekt van een therapeut.

 

Behandeling depressie door holistisch therapeut Saskia Rijnvis

 

Wanneer het reguliere medisch traject geen voldoening biedt in de behandeling van je depressie, biedt een holistisch therapeut nog extra alternatieve middelen om je depressie te behandelen. Een depressie is een persoonlijke aandoening die voor iedereen weer anders is. In ieder geval is beweging een belangrijk onderdeeld van herstel. Tijdens actieve bezigheden maakt je lichaam endorfine en serotonine aan, oftewel de stoffen waar je tijdens je depressie een tekort aan hebt. Licht therapie is ook een onderdeel wat kan helpen bij het herstel. Een boswandeling kan je ook al zien als lichttherapie.

Behandeling depressie door Holistisch Therapeut

Als je ernstige depressieve klachten hebt is het belangrijk dat je naar de huisarts gaat. De huisarts zal in de meeste gevallen doorverwijzen naar een psycholoog of praktijkbegeleider.
Naast deze weg kan ik als holistisch therapeut alternatieven aanreiken in de vorm van het geven van healings (reiki), kleuren- en klanktherapie, holistische hypnose en bijvoorbeeld EFT. Ook de inzet van homeopathische of andere specifieke complexen behoren tot de mogelijkheden om te komen tot herstel. Iedere persoon is anders en zal dan ook anders reageren op een behandeling. Doordat ik specifiek op jou als persoon test werken we direct op de dieperliggende oorzaak van de depressieve klachten en kan geleidelijk herstel van je klachten ontstaan met als resultaat dat je weer meer levensvreugde krijgt en fysiek en geestelijk in balans komt.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk