holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Angststoornis

Iedereen voelt zich wel eens bang, angstig of zenuwachtig. Zenuwen voor een examen, zorgen over de uitslag van een medisch onderzoek, schrikken van een auto die je bijna van de fiets rijdt. Situaties die iedereen kent uit het dagelijks leven.

 

Angst maakt alert

Angst is een emotie die je helpt om te reageren wanneer er gevaar dreigt. Je lichaam komt in een staat van paraatheid. Je hart gaat sneller kloppen, je bloeddruk gaat omhoog, je spieren spannen zich aan, je transpireert en je ademhaling versnelt. Meestal is een gevoel van angst of paniek van korte duur. Het is in principe een normale reactie op een lastige situatie. Het maakt je extra alert en bereidt je zo voor op een mogelijk gevaarlijke situatie. Maar wanneer angst regelmatig voorkomt, langer aanhoudt, heviger is en niet meer in verhouding staat tot dat waar je bang voor bent, is er sprake van angstklachten.

 

Angst of angststoornis?

Veel mensen met angstklachten denken onterecht dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Maar liefst één op de vijf mensen lijdt in zijn of haar leven aan een angststoornis. Wat is het verschil tussen ‘gewone’ angst en een angststoornis of fobie? Bij een angststoornis of fobie is de angst heviger en staat deze niet meer in verhouding tot dat waar je bang voor bent. Ook blijft angst langer bestaan en is het gevoel voortdurend op de achtergrond aanwezig. En de angst belemmert je in je dagelijks leven. Een psycholoog, psychiater of huisarts kan beoordelen of je een angststoornis hebt. Zelf kun je kijken of je je herkent in angstklachten.

 

Als je bij mij op consult komt dan ga ik eerst samen met je kijken waar de oorzaak van je angst zit

Het kan zijn dat het komt door een traumatische ervaring die je hebt gehad, maar het kan ook vanuit een verder verleden worden veroorzaakt, het kan energetisch doorwerken in je systeem. In een bepaalde situatie wordt je systeem getriggerd en schiet je in de angst.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om ermee aan de slag te gaan met holistische therapie. We kunnen er naar kijken vanuit het systemisch werk, homeopathie kan een goede bijdrage leveren, EMDR of het geven van healings of een combinatie van meerdere methoden.

 

Waarom helpt reguliere therapie niet?

Het kan zijn dat je via het reguliere traject al hebt geprobeerd om van je angst af te komen. Dat dit niet helemaal is gelukt zou kunnen komen doordat er symptomatisch wordt gewerkt en niet op de daadwerkelijke oorzaak.

Via Holistische gezondheidstherapie wordt gekeken vanuit je unieke wezen en test ik specifiek voor jou wat op dit moment de beste methode is om mee aan de slag te gaan, de methode die voor jou sterk ondersteunend zal werken in deze periode van je leven.

Neem contact op met Holistisch Therapeut

De praktijk leert dat in heel veel gevallen je leven een andere wending zal krijgen en je angsten langzaam zullen verdwijnen. Neem vrijblijvend contact met me op.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk