holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

Behandeling Gordelroos

Wat is gordelroos?

Gordelroos, ook wel Herpes zoster genoemd, is een huidinfectie die gepaard gaat met rode huidplekken en met vocht gevulde blaasjes die ineens kan opkomen. Een gordelroos infectie wordt veroorzaakt door hetzelfde virus dat bij kinderen de welbekende waterpokken veroorzaakt, het Varicella zoster virus.

 

Oorzaak Gordelroos

Indien men ooit eens waterpokken heeft gehad, dan raakt men het Varicella zoster virus, de veroorzaker van waterpokken, nooit meer helemaal kwijt. Het blijft het hele leven in bepaalde zenuwcellen in het ruggenmerg aanwezig. Vooral bij een verlaagde weerstand van het lichaam kan het virus jaren later ineens weer actief worden. Statistisch gezien komt gordelroos bij mensen het meest voor na het zestigste levensjaar.

 

Symptomen Gordelroos

Gordelroos begint vaak met jeuk, pijn en tintelingen op een bepaalde plek op de huid, meestal rond de buik of taille. Na enkele dagen komen dan vochtige blaasjes op, die na een aantal weken overgaan in korstjes en daarna ineens weer verdwenen zijn.

 

Is gordelroos besmettelijk?

Gordelroos kan besmettelijk zijn. Vooral als de blaasjes op de huid aanwezig zijn kan het virus worden via het vocht van de blaasjes. Zolang de gordelroos gelokaliseerd blijft is de kans dat het virus via de lucht wordt overgedragen zeer gering.

Behandeling Gordelroos door Holistisch Therapeut

Als holistisch therapeut ga ik eerst kijken waar de oorzaak van de gordelroos zit. Door hier op te werken door energetische behandelingen, het inzetten van homeopathie of andere zuivere complexen, worden de chakra’s en meridianen geopend, met als gevolg dat het immuunsysteem wordt versterkt en wordt voorkomen dat de gordelroos weer kans krijgt om zich te ontwikkelen.

 

Telefoon: 0651228440

 

info@praktijkvoorholistischegezondheidstherapie.nl

Locatie Praktijk voor Holistische Therapie

Saskia Rijnvis Praktijk voor Holistische Gezondheidstherapie
Natuurgeneeskundige.

De Buitengracht 108

8332  GK  Steenwijk