holistisch-therapeut-saskia-rijnvis-home

“Ik ben gezond en vol energie”

Holistische Therapieën

Aurahealing

De aura is het energielichaam dat je fysieke lichaam omringt. Iedere aura is uniek. Het kleurenpalet laat zien hoe het emotioneel en geestelijk met je gaat. Met een aurahealing wordt de aura schoongemaakt en daar waar nodig wordt energie toegevoegd. Op deze manier worden blokkades opgeheven,die zijn ontstaan door onverwerkte emoties, gedachten, of bijvoorbeeld de manier waarop je leeft en kan de energie weer goed doorstromen naar de chakra’s. De ervaring van mensen is dat je na een healing weer beter in balans komt. Een aurahealing is ook heel geschikt om bij kinderen te doen. Kinderen zitten tegenwoordig veel in hun hoofd doordat ze vaak met de computer in contact zijn en weinig meer buiten spelen. De ervaring is dat ze er rustiger van worden en weer beter in contact kunnen komen met hun omgeving.

Reiki

Reiki (Rei = geest of ziel Ki = energie) Reiki wordt soms wel een helingswijze of geneeswijze genoemd, maar ook wel een methode om tot spirituele groei te komen. Het is een methode die werkt middels het overdragen van energie van behandelaar naar behandelde. Reiki stelt je in staat stelt terug te gaan naar de essentie van je Zelf, terug naar die plaats waar het lichaam en ziel samen komen en in staat zijn de balans – weer – te herstellen. De methode werkt helend op alle nivo’s en is voor velen een manier om met stress om te gaan en het leven te verdiepen. Anderen vinden in Reiki juist een methode om hun fysieke signalen om te buigen naar een algemeen welzijn en beter functioneren. Een behandeling kan je beter in balans brengen, waardoor je weer vanuit een betere basis in het leven kunt staan.

EFT

EFT gaat ervan uit dat balansverstoring in het energiesysteem van het lichaam een diep effect heeft op de persoonlijke psyche. Het corrigeren van deze balansverstoring, wat wordt bewerkstelligd door behandeling op specifieke lichaamsplaatsen (gezicht, bovenlichaam en handen), kan tot snelle verbetering leiden, vooral bij pijnlijke emoties (verdriet, woede, angst). EFT gaat uit van het principe dat emoties opgeslagen worden in je zenuwstelsel en meridianen. Door het bekloppen van deze punten laat je lichaam de minder positieve emotie los. Als middel in therapie en als zelfbehandelingsmethode helpt EFT om bevrijd te worden van beperkende en ongewenste emoties.

MIR

De MIR-Methode is een unieke zelfhelingsmethode die Mireille Mettes heeft ontwikkeld in 2009. De naam ‘MIR’ staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. ‘MIR’ betekent ‘Vrede’ in het Russisch. Ze wenst iedereen vrede in het hoofd, in het hart en in het leven. De MIR-Methode is bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen. De MIR-Methode zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen van je lichaam weer wordt geactiveerd. Het is eenvoudig uit te voeren in je eigen omgeving

Kleurentherapie

Kleurbehandelingen hebben een diepgaande werking op de draaiing van de chakra’s en meridianen en de daar aan gekoppelde fysieke en psychische functies. Gewerkt wordt met de 12 kleuren die Dietmar Krämer heeft benoemd, de 12 kleuren die verbonden zijn aan de 12 meridianen. Kleuren hebben invloed op onze gezondheid, onze levenshouding en onze emotionele behoeften. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat alle materie energie is en dat energie trilling is. Dit betekent dat iedere kleur uit het kleurenspectrum zijn eigen trillingsfrequentie heeft. Doordat we de trilling van een kleur brengen naar een specifiek gedeelte van het lichaam, verandert dit de trilling en kan er weer doorstroming en heling plaatsvinden op zowel fysiek als ook emotioneel niveau.

Hartcoherentie

De hartcoherentie-methode gaat ervan uit dat het hartritme (het ritme tussen twee hartslagen) je emotionele toestand beter weerspiegelt dan enig ander orgaan. Als je bang bent, zenuwachtig of gefrustreerd dan is het hartritme ongelijk en onregelmatig. Het hartritme ziet er dan uit als opgejaagde bergpieken. Het hart kan ook een ander patroon laten zien. Dat is het geval wanneer je merkt dat je vertrouwd of gewaardeerd wordt, wanneer je leuke dingen doet en daarvan geniet. Het hartritme heeft dan een patroon dat er veel glooiender uitziet (zie afbeelding). De wetenschap noemt dit coherentie. Gebleken is dat je helder kunt denken en op je best bent met dit coherente hartritme. Dit heeft een directe invloed op bijvoorbeeld je bloeddruk. Hartcoherentie is een methode die je thuis kunt doen en er op is gericht om een betere samenwerking tot stand te brengen tussen het hart en het zenuwstelsel. Om hartcoherentie te bereiken zijn oefeningen beschikbaar die je in principe thuis kunt doen. Voor mensen met klachten zoals depressiviteit/of veel stress kan dit een hele goede methode zijn om positiever te worden en tot rust te komen.

Klanktherapie

Voor klanktherapie kan worden gekozen om door de trilling van de klank het energieveld van de chakra te herstellen waardoor de meridianen weer goed kunnen worden gevoed. Klanktherapie kan op meerdere manieren worden toegepast. Bijvoorbeeld door het gebruik van de klankschaal, de gong of een muziekstuk. In sommige gevallen kan de behandeling thuis worden voortgezet.

Middelen

Supplementen Veel mensen nemen op eigen initiatief vitaminen, mineralen, kruidentincturen, visoliecapsules, bloesemremedies etc. Het komt regelmatig voor dat deze supplementen te lang worden ingenomen. Supplementen die voor een bepaald aspect van de gezondheid gunstig kunnen zijn, kunnen op een andere plaats in het lichaam problemen geven zonder dat je dit merkt. Het is zelfs mogelijk dat het nieuwe klachten veroorzaakt.  Door de HGT meettechniek kunnen wij de supplementen zoeken die op dit moment een werkelijke bijdrage leveren aan de gezondheid en de dosering ook voor u specifiek bekijken.

Wij werken met diepwerkende middelen zoals kruidentincturen, Bachbloesems, Spagyriek, Californische bloesems, Amazone remedies, African tree essences, Australische remedies, Living Light Essences,  Ascensions, homeopathie, enzymen, vitaminen, mineralen en sporenelementen.